Advent u Zagrebu pokucao je i na vrata zagrebačke Dubrave

Advent u Zagrebu i ove godine pokazuje svoj puni sjaj. I ponovno dokazuje kako božićna čarolija nema granica. Da je tome tako pokazuje i sve veća ponuda adventskog programa i izvan samoga centra grada. Pa je tako i ove godine Advent u Zagrebu „pokucao na vrata“ zagrebačke Dubrave. I to ne slučajno. Jer ako malo bolje promisliš, logično je da susret između triput zaredom zlatom ovjenčanog zagrebačkog Adventa i kvarta poznatog po svjetskim prvacima i olimpijcima zlatnog sjaja, može proći samo s još sjajnijom i čarobnijom pričom.  😊 A ponosni smo što je i SmArt Ideas Lab djelom nje. Kako najviše od svega volimo organizirati događanja/evente koji uključuju djecu, sretni smo što nam je Vijeće GČ Gornja Dubrava omogućilo tako važnu ulogu. A mnogo nam znači i potpora Agencije za odgoj i obrazovanje! Jer zašto nešto što je zabavno, ne bi imalo i edukativnu ulogu?

Kad rasplesani Orašar otkrije break dance …

Orasar-AdVent-u-Dubravi-SmArt-Ideas-Lab

Da je ovogodišnji lajtmotiv zagrebačkog Adventa Orašar, već sigurno znaš. Kao i što ti je vjerojatno poznato da je taj uglađeni brko s fancy bradicom, svoju popularnost stekao zahvaljujući baletu za koji je glazbu napisao Petar Iljič Čajkovski. I to prema narudžbi upravitelja carskog Mariinskog teatra, nadahnutog bajkom Orašar i Kralj miševa iz 1816.godine. Rasplesanog Orašara na ledu već se moglo vidjeti na samom otvorenju Adventa na Zagrebačkom Tomislavcu, a osim toga u njegovim će gracioznim pokretima moći uživati i oni najbrži, koji su ugrabili karte za bajkovitu izvedu na daskama koje život znače u našem prekrasnom HNK-u.

No ako si za malo ekskluzive, i želiš vidjeti kako to izgleda kada Orašar otkrije break dance, onda obavezno svrati na humanitarnu božićnu manifestaciju Djeca djeci, koja će se ove godine održati 16. prosinca 2019., od 17 do 20 h u Narodnom sveučilištu Dubrava-Kulturni centar, Dubrava 51a, u sklopu #AdVenta u Dubravi 2019.

Što te još očekuje?

Spremamo ti Božićni koncert raspjevanih vrtićanaca, osnovnoškolaca, ali i iskusnog pjevačko-plesnog zbora Arija koji krajem prosinca slavi svoju 20 godinu postojanja. A i svi zaljubljenici klapskog pjevanja će doći na svoje, uz božićne evergreene u izvedbi Prvog Komina Snježanina. Dakle, pred tobom je prava zabava za velike i male.

bozicni-koncert-advent-u-dubravi-smart-ideas-lab

 

Kad se male ruke slože i pomoći drugima se može!

No nećemo stati na tome, jer nema Božića do šarenih božićnih ukrasa i delicija. A ove smo ti godine odlučili pripremiti njihov široki izbor na Božićnom humanitarnom sajmu, u kojem će sudjelovati dječji vrtići te učeničke zadruge osnovnih i srednjih škola s područja Dubrave te uže i šire okolice Zagreba. Na tebi je samo da pronađeš nešto za sebe i stvoriš svoju posebnu božićnu uspomenu. A time omogućiš i dječici bez odgovarajuće roditeljske skrbi da osjete duh Božića i zajedništva te ostvare i koju svoju božićnu želju ili željicu.

bozicni-humanitarni-sajam-advent-u-dubravi

 

Razigrani Božić uz radionice za djecu i druženje s Djedom Božićnjakom!

Igrati se volimo, jer kroz igru i najbolje učimo. Zato je naš razigrani Lab za svu dječicu koja svrate na ovo božićno događanje, pripremio jednu posebnu radionicu na koju su dobrodošli i mame i tate, te djedovi i bake. A kao posebni gost pridružiti će se svima omiljeni bjelobradi Djedica kojemu crveno baš dobro stoji. Zašto? Pa zato što ćemo premijerno za njega izraditi najnoviji unaprijeđeni tip letećih saonica! I to ne bilo kakvih, već onih koje će uz čarobnu kombinaciju znanosti i umjetnosti proletjeti Kulturnim centrom Dubrava. A onda svoj let nastaviti gdje god to dječica i njihove obitelji požele! 😊

A kako bi Djedici bilo što ugodnije u gostima, za njega ćemo izraditi pravo božićno selce, prepuno šarenih božićnih kućica! A svaka će kućica naći novi dom po završetku događanja. Jer sve što djeca izrade nose svojoj kućici svojoj slobodici.

Sprema se jedna posebna božićna dječja izložba …

I dok se mi kreativno igramo i mudro upošljavamo svoje ručice poput malih inženjera, kulise će nam cijelo vrijeme raditi šarena božićna izložba u obliku originalnih dječjih radova.  A teme izložbe uvući će nas u pravo blagdansko ozračje! Jer čekaju te: „Adventski vjenčići“, „Božićne lanterne“, „Šarena božićna drvca“ i „Pisma Djedu Božićnjaku“. Zato nikako nemoj propustiti naš Zaigrani kutak kod Djeda Božićnjaka.

A kako se slučajno ne bi nešto propustilo,  detaljni program humanitarne božićne manifestacije Djeca djeci možeš pogledati ovdje.

Što te još očekuje na AdVentu u Dubravi 2019?

Voliš bajke, svjetlucavi led i raznobojnu „čarobnu“ svjetlost koja podsjeća baš na onu polarnu? Onda je Ledena bajka, svečano otvorena 06. prosinca 2019.  u sklopu ŠRC-a Klaka baš nešto za tebe. A usput  imaš priliku pokazati svoju virtuoznost na klizaljkama! 😊

 

ledena-bajka-advent-u-dubravi

Ako to nije vrsta sportske aktivnosti za tebe, onda nas obavezno moraš počastiti svojim dolaskom na božićni košarkaški turnir 27.prosinca 2019.  Ipak treba malo istrošiti te kalorije osvojene guštanjem u blagdanskim delicijama. I bez brige, nije sve do sporta jer očekuju te i božićni koncerti te druženja uz jelo i piće. A više o svim događanjima tijekom Adventa u Dubravi te njihovim najavama, moći ćeš pronaći na službenoj fb stranici #AdVenta u Dubravi.