Naši projekti

Tko?

Jedna velika sanjalica imena Ivana Lončarek, nakon gotovo 10 godina rada na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu s onim velikima, odlučila je svoje znanje i iskustvo podijeliti s onima manjima, na jednom posebnom mjestu i na jedan poseban način!

Što

… je uzrokovalo takav preokret?

Recimo samo da nakon uživanja u raznim „čarolijama“ u laboratoriju, naša je znanstvenica pronašla onu najveću-majčinstvo. I malo-pomalo, svakodnevne stvari počela su zamjenjivati mala čuda koja su je sve više uvlačila u uvijek znatiželjni svijet ispunjen pitanjima kako i zašto, i uvijek novim i neograničenim idejama i zamislima.

A kako bi se te ideje pretvorile u djela malih kreativnih istraživača i umjetnika, dizajnera, inženjera, zajedno sa svojim malim misliocima smislila je jedan poseban laboratorij SmArt Ideas Lab. Mjesto u kojem svaka ideja ili pitanje znače početak jedne predivne priče u kojoj kroz igru, istraživanje i avanturu usvajamo nova znanja,vještine te talente.

 

S kim i kako?

Kako je svaka avantura zanimljivija u društvu. I mi smo naše malo društvo isprva pojačali s djecom iz dječjeg vrtića „Sunce“ i tako započeli našu pustolovinu.

 

Osim što smo malo kemijali i istraživali, usput smo bili i pravi tajni agenti u jednoj CSI potrazi za uskršnjim jajima, pomažući našem novom prijatelju Medi Štedi u njegovom brlogu Erste banke.

 

Uz to da smo domišljati otkrili smo i da smo neustrašivi. Jer smo već otprije poznatu „Floraart priču“ pretvorili u uzbudljivu potragu za blagom, koja nas je vodila i u daleki Svemir, a onda snažno privukla natrag na našu Zemljicu i prekrasni cvjetni Bundek!

Ljeto smo iskoristili i za uživanje u prirodi na najjače, te smo za tu zgodu u sklopu Eko Limach Fest šumskog kampa iliti ELF kampa, Maksimirsku šumicu pretvorili u pravi adrenalinski park i zajedno s našim domaćinima event agencijom PaPRika, začinili pustolovinu po mjeri naših malih avanturista.

A da smo pravi pustolovi koji se ne ustručavaju ni putovati kroz različite dimenzije, vješto istražujući prošlost ali i budućnost, dokazali smo „Putovanjem kroz vrijeme tragovima velikih hrvatskih umova“, kojim smo zajedno s našim partnerskim timom- udrugom za razvoj i promicanje STEM disciplina, na trenutak Hrvatski školski muzej pretvorili u uzbudljiv portal prema nekim dalekim, već pomalo zaboravljenim svjetovima, ali i onima nedovoljno istraženima, novima.

Naša je misija biti uvijek otvorenog duha. Znatiželja je naš pokretač, a uvijek svježe ideje bez granica naš su adut kojim ćemo svaku novu pustolovinu pretvoriti u neponovljivu zabavnu i poučnu avanturu za pamćenje. 🙂

A kako svaka nova pustolovina traži nove vještine i mi smo svakoj avanturi pristupili ozbiljno i s velikom posvećenošću, slobodna duha i otvoreni za nove i drugačije stvari. Pa makar to značilo i skok u nepoznato, koji nam otvara nove još “neistražene horizonte” koji čekaju na nas…  🙂

Zainteresiran za suradnju? Pošalji nam upit.