Bilo jednom davno…

Priča o nastanku SmArt Ideas Laba

I ova priča počinje jednom davno, baš kao i sve ispričane bajke. Ivana je bila mala djevojčica s velikim idejama. Obožavala je neobične junake i njihove priče. No, ubrzo je shvatila da želi pričati svoju priču. Onu neispričanu, koju tek treba pronaći.

Poput Pepeljuge, marljivo je tražila svoju cipelicu. Nešto što će je učiniti drugačijom i što će drugima dati priliku da budu drugačiji, posebni na svoj način.

I, znaš što? Ivana je pronašla svoju priču!

Nazvala ju je SmArt Ideas Lab.

SmArt igra

Mnogo ideja i snova utkano je u tu priču o jednom posebnom Labu s važnom supermisijom: da dijete svako, s ushitom i veseljem kroz SmArt igru uči lako!

Pametno se igrati uz junake koji su dio filmskih, crtanih ili nekih drugih dragih nam priča, a usput učiti o tome kako i zašto nešto radi.

Upoznavati se s osnovama znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike (STEAM), sigurna su formula za lakše svladavanje svih budućih dječjih izazova, naročito onih školskih.

I to na totalno drugačiji način, kako bi svako dijete moglo ostvariti svoj jedinstveni trag, baš poput Pepeljugine cipelice.

Zašto baš SmArt Ideas Lab?

"Lab" je mjesto u kojem se nešto stvara, ali i u kojem se nešto istražuje ne bi li se otkrila zanimljiva svojstva neke tvari ili materijala, kao i načini kako ih poboljšati.

"Ideas", odnosno ideje, predstavljaju ono od čega sve kreće. No, kako za kreaciju nečeg jedinstvenog i novog sama ideja nije dovoljna, potrebno je uključiti i još neke dodatne elemente. Naravno, prvo se treba dobro pripremiti i upoznati pozadinsku građu kroz analitički, odnosno znanstveni pristup (S-Science).

No, jednako je tako važno usuditi se pristupiti situaciji na nov i drugačiji način. U toj fazi moramo biti kreativni poput umjetnika (Art).

A kako bi se postigao onaj "vau efekt", znanstvena i kreativna strana moraju kliknuti (m-match) upravo na "Science match Art" način iliti skraćeno na SmArt način.

Naš SmArt Ideas Lab slijedi upravo takav pristup, jer se najprije poput pravih znanstvenika bacamo na Scherlockov pristup detektiranja svih onih stvari koje su bitne našim klijentima, a zatim iz rukava vadimo pregršt ideja kako bi kreirali jedinstvene zabavne i poučne pustolovine u kojima će jednako uživati i veliki i mali!

Upoznaj kreatoricu SmArt Ideas Laba

Tko je Ivana Lončarek danas? Danas je Ivana narasla u veliku djevojčicu.

Nekadašnja je balerina, velika pisalica, hobby art kreativka, ponosna mama dvije dječice, vječna zaljubljenica u nešto novo i drugačije, doktorica znanosti i profesorica. Sebe naziva racionalnom znanstvenicom i umjetničkom dušom u jednom, koja jako voli sanjati.

Jer ako nešto možeš sanjati, to možeš i učiniti (W. Disney).

Ivana je osnivačica SmArt Ideas Laba, priče koju smo tek krenuli čitati, a u narednim nas godinama očekuje pregršt uzbudljivih stranica. A ova priča je itekako posebna jer uključuje one najmanje, ne bi li im kroz zabavnu pustolovinu učenja i stjecanja novih vještina i talenata, otvorila put k ostvarenju njihovih snova.

Na jednom posebnom i drugačijem eventu. Čarobnom i maštovitom rođendanu. Jedinstvenim radionicama za djecu ili nečem drugom što je klincima drago.

SmArt radionice tvom malom genijalcu nude:

  • Autorski programi i autorske edukativne (poučne) igre za malu i veliku djecu.

  • Kombinacija znanosti i umjetnosti na jedinstven inovativan način

  • Radionice kod djece grade samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi

  • Poticanje djece u određenim vještinama i razvoju specifičnih talenata

  • Naglasak druženja je na dobroj zabavi i edukaciji

  • Kvalitetno planiranje slobodnog vremena za djecu

A što sve SmArt Ideas Lab kreira za tebe?

Individualizirani poslovni eventi/događanja

Naš cilj je prvo dobro te upoznati, saznati tvoje želje ili interese, a onda napraviti projekt ili program koji će najbolje odražavati i promicati vrijednosti koje su tebi bitne! Bilo da se radi o obiteljskom danu ili nekoj važnoj obljetnici tvrtke, kreirat ćemo individualiziranu priču koja tvojim zaposlenicima/poslovnim partnerima govori da se ne libite biti drugačiji i inovativni. Njihovoj djeci izmamit ćeš osmijehe od uha do uha, što će ti pomoći da produbiš svoje poslovne odnose.

Saznaj više

Inovativne radionice za djecu

SmArt edukativne radionice za djecu nastale su kako bi na najučinkovitiji način potaknule cjelovit razvoj djeteta: kroz dinamičnu zabavu koja objedinjuje najrazličitije dječje interese. Jer zašto bi dijete koje voli glumu ili crtanje, no jednako ga vesele i igre zagonetki ili neobični znanstveni pokusi, moralo odlučivati što mu je draže? Zato se SmArt radionice kreiraju osluškujući dječje interese, kako bi se ono što je dio njih i što ih čini jedinstvenima očuvalo i razvilo u talente ili vještine, za pronalazak svog mjesta pod suncem.

Saznaj više

Dječji rođendani i ostala događanja

Kako bi proslavu dječjeg rođendana, ili nekog drugog važnog dana pretvorila u pravu avanturističku pustolovinu, zagonetnu avanturu ili priču iz bajke, tu su naše Lab ideje koje ne poznaju granice. Osim što ćemo zasukati rukave kako bi stvorili događaj za prepričavanje, učiniti ćemo sve da se tvoji mali gusari, princeze i vitezovi, superjunaci i superjunakinje te svi ostali taj dan osjećaju posebno. Jer sve je moguće uz ultrazabavnu poučnu zabavu i prstohvat čarobne kombinacije znanosti i umjetnosti!

Saznaj više

Imaš dodatnih pitanja? Kontaktiraj nas