SmArt putopisci

Da, da, dobro ste čuli, na likovnim radionicama za djecu i mlade SmArt Putopisci, pročešljat ćemo svaki kutak naše prekrasne okruglice Zemlje. Djeca će se upoznati s različitim životopisnim zemljama i kulturama te ćemo istraživati njihove zanimljivosti i znamenitosti. A kakvi bi mi to putopisci bili da pri tome ne skoknemo do najviše točke na Zemlji! I onda se puni adrenalina spustimo do one najdublje. Naravno, u potrazi za novim otkrićima na kojima bi nam zavidio i Indiana Jones 😉.

 

Za početak, standardno putovanje nikako ne dolazi u obzir! Dakle, nema brige oko dosadne kupovine karata, ni muke s teškim i napornim putovanjima. Jer pravi pustolovi poput nas ne putuju uobičajeno. Pitate se kako ćemo onda skoknuti do najšarenijeg i najzabavnijeg karnevala na Zemlji, zaći duboko u Amazonsku prašumu u potrazi za stvarnim životinjskim živućim primjerkom „legende o vampirima“, okinuti selfie pored jednog posebnog mosta, u gradu koji ih ima više od Venecije?

 

Pa jednostavno!

Stare će nam povijesne priče i legende biti vodič k novim pustolovinama. A inspiraciju ćemo nalaziti i u virtualnim svjetovima, poput omiljene knjige, filma ili crtića. Simboli vezani uz pojedine zemlje bit će nam putokazi, a osmjeh na licu znak da idemo dobrim putem.

Na putovanjima koja su pred nama, družit ćemo se i s neobičnim stvorenjima o kojima niste niti sanjali da postoje. Tako ćemo posjetiti najvećeg dupina na svijetu, neobičnog nježnog diva koji se zarumeni svaki put kada mu je neugodno, no ipak dovoljno neustrašivog da poput drugih ne živi u moru. Ma biti će to prava putopisna poslastica za sve one željne novih avantura i dogodovština. Naravno da ćemo se sa svakog putovanja vratiti s originalnim suvenirom te puni dojmova i novih znanja.  A naše ćemo vrijedne prstiće zaposliti i za vođenje dnevnika u koji ćemo marljivo bilježiti naša zapažanja, zgode i nezgode, kao i raditi skice našeg budućeg putovanja iz snova. Naravno, želimo da nas godinama iza nas mogu slijediti i drugi pustolovi željni novih avantura.

 

PREDNOSTI I KORISTI SMART RADIONICA ZA DJECU:

  • Stjecanje novih korisnih znanja i vještina kroz povijest, zemljopis, inženjerstvo, umjetnost…
  • Stvaranje temelja za usvajanje funkcionalnih (trajnih) znanja, kroz izradu vlastitih mini projekata
  • Razvoj apstraktnog mišljenja (kroz upotrebu simbola koji su povezani uz određenu zemlju), na temelju kojeg se razvija logika, omogućuje razumijevanje smisla i značenja pisanog teksta, olakšava rješavanje aritmetičkih zadataka…
  • Razvoj čitalačkih vještina i vještina pisanja
  • Poticanje inovativnosti i kreativnosti
  • Razvoj komunikacijskih vještina
  • Razvoj samopouzdanja i pozitivne slike o sebi kroz pustolovinu rješavanja izazova
  • Razvoj socijalnih vještina kroz timski rad

 

Likovne radionice za djecu SMART PUTOPISCI (6-15 godina) provode se po programu SmArt Ideas Laba i njegove kreatorice dr. sc. Ivane Lončarek. Posebne su po tome što predstavljaju kombinaciju kreativnih aktivnosti za djecu, zemljopisa, hrvatskoga jezika …

 

Već prokušane radionice SmArt putopisci razigrat će svako događanje/event!

Za SmArt Ideas Lab svako je događanje priča koja zaslužuje biti ispričana na poseban način. Stoga nam je prvome mjestu prilagodba i personaliziranje sadržaja radionica koje će obilježiti to događanje. To znači da je svaka SmArt radionica jedinstvena i posebno pripremljena za tu prigodu. Pri tome su nam vaše želje na prvome mjestu! No uvijek čuvamo par asova u rukavu s prijedlozima koji će osigurati jednu drugačiju priču o kojoj će se pričati.

I bez brige pri tome uvijek pazimo i na vaš budžet!

Da bi vaše događanje zasjalo u punome sjaju, potrebne su SmArt pripreme s naše strane. One zavise o specifičnosti događanja, poput njegova predviđena trajanja i okvirnog broja sudionika, o željenoj tematici itd.

Stoga nam se za sve dodatne informacije i pitanja možete obratiti putem kontakt forme.

Više detalja možete potražiti i pod našom uslugom SmArt Eventica.

Svaka je pustolovina zanimljivija uz društvo i prijatelje. Stoga željno iščekujemo da postanete dio naše SmArt ekipe!

 


Druge radionice za djecu

Mali SmArtići
SmArt biz dizajneri

Druge radionice za djecu

Mali SmArtići
SmArt biz dizajneri

Prijavi svog mališana na radionicu Smart putopisci