Mali SmArtići

Dječja je mašta neograničena. Ona nas može odvesti na putovanje kroz povijest ili različite svjetove, Pomoću nje možemo barem na jedan dan postati jedini i neponovljivi Harry Potter. Ili možda Tom Cruise na jednom od svojih kaskaderskih glumačkih zadataka? No možemo li i uživo biti dijelom tih posebnih priča? E pa dragi naši mali i oni malo veći putnici, željni maštovitih pustolovina i avantura, pripremite se za jedno neobično putovanje, na koje će vas odvesti Mali SmArtići radionice za djecu. U njemu ćete moći istražiti tajne morskih dubina, ali i skoknuti do dalekog Svemira.

Pitate se kako? Prilično jednostavno!

Malo ćemo biti domišljati poput pravih istraživača i inovatora, uz dozu kreativnosti slobodnih umjetnika. Možda zvuči kao jako zahtjevan zadatak, ali ne brinite! Dovoljno je da ste mrvicu znatiželjni i spremni za polazak na maštovito putovanje. Putokazi će nam biti brojevi i slova, oblici i boje, tajna pisma i pokoja zagonetka 😉. A kako bi bili na visini zadatka, društvo će nam cijelim putem praviti jedan super tim nazvan sTEAM, u sastavu:

 • znanosti (s-science)
 • tehnologije (t-technology)
 • inženjerstva (e- engineering)
 • umjetnosti (a-art) i
 • matematike (m-matematics).

Ljepota tog posebnog putovanja je što ćemo istodobno moći biti mali znanstvenici, dizajneri u  usponu, putopisci, superjunaci i još mnogo toga, kroz maštovito kreirane priče čiji ćete glavni akteri biti upravo vi – MALI SMARTIĆI. Jer kako bolje učiti o svijetu oko sebe, nego kroz vlastito iskustvo i pustolovinu. A najbolje od svega je da će pri tome naše različitosti biti naši glavni aduti za uvijek jedinstvenu i neponovljivu avanturu.

 

SmArtići ne poznaju granice

Mnogo zabave, smijeha, čuđenja, iznenađenja i obrata pomoći će nam pri izgrađivanju vještina kojih se ni pravi superjunaci ne bi posramili! Jer Smartići su mali znanstvenici koji istražuju različite biljne i životinjske svjetove, daleke planete i zviježđa, ali i svijet brojki i slova! Zanimaju ih tajne drevnih civilizacija, ali i umjetna inteligencija. Zato uz STEAM discipline njeguju i bruse pred čitalačke, čitalačke vještine i komunikacijske vještine. Naravno, uvijek su spremni za suradnju pri rješavanju pred njih stavljenih izazova, kao i za nova poznanstva i prijateljstva!

 

Prednosti i koristi radionica za djecu Mali SmArtići:

 • Stvaranje temelja za usvajanje funkcionalnih (trajnih) znanja, kroz vlastito iskustvo
 • Odabir aktivnosti i tematika koje su izvrsna priprema za školu te savladavanje školskih izazova
 • Kroz tematike koje „spajaju nespojivo“ potiče se razvoj razmišljanja izvan okvira
 • Poticanje razvoja prirodnih predispozicija djeca u njihove talente
 • Poticanje inovativnosti i kreativnosti
 • Razvoj logike i kritičkog razmišljanja
 • Razvoj fleksibilnosti mišljenja (snalažljivost u raznim problemskim situacijama)
 • Razvoj komunikacijskih vještina
 • Stjecanje kompetencijskih vještina današnjice kroz upoznavanje s osnovama znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike (tzv. STEAM)

 

Radionice za djecu MALI SMARTIĆI (4-12 godina, no dobrodošli su i nešto manji ili malo veći SmArtići) provode se po programu SmArt Ideas Laba i njegove kreatorice dr. sc. Ivane Lončarek.

 

Već prokušane radionice Mali Smartići razigrat će svako događanje/event!

Za SmArt Ideas Lab svako je događanje priča koja zaslužuje biti ispričana na poseban način. Stoga nam je prvome mjestu prilagodba i personaliziranje sadržaja radionica koje će obilježiti to događanje. To znači da je svaka SmArt radionica jedinstvena i posebno pripremljena za tu prigodu. Pri tome su nam vaše želje na prvome mjestu! No uvijek čuvamo par asova u rukavu s prijedlozima koji će osigurati jednu drugačiju priču o kojoj će se pričati.

I bez brige pri tome uvijek pazimo i na vaš budžet!

Da bi vaše događanje zasjalo u punome sjaju, potrebne su SmArt pripreme s naše strane. One zavise o specifičnosti događanja, poput njegova predviđena trajanja i okvirnog broja sudionika, o željenoj tematici itd.

Stoga nam se za sve dodatne informacije i pitanja možete obratiti putem kontakt forme.

Više detalja možete potražiti i pod našom uslugom SmArt Eventica.

Svaka je pustolovina zanimljivija uz društvo i prijatelje. Stoga željno iščekujemo da postanete dio naše SmArt ekipe!

 


Druge radionice za djecu

SmArt putopisci
SmArt biz dizajneri

Druge radionice za djecu

SmArt putopisci
SmArt biz dizajneri

Prijavi svog mališana na radionicu Mali SmArtići.