Ljetovanje s klincima pretvorite u avanturu za pamćenje!

Sada kada ste postali prave pričalice maštovitih i napetih priča, zahvaljujući našem prošlom blogu 😉, vrijeme je da ljetnu avanturu začinite. S čime? Pravom adrenalinskom zabavom kroz jednostavnu dječju igru. A može li ona ići s rukom pod ruku s usvajanjem novih vještina i znanja? Saznati ćete samo na jedan način pa krenimo…

Avanturistički „paintball“ bez boje

Vjerojatno niste ni sanjali da se većina materijala za ultrazabavni paintball skriva u vašoj kuhinji! Za našu smo inačicu paintballa iskoristili sve materijale koje smo ponijeli sa sobom na izlet. To su materijali vezani za neizbježnu užinu bez koje ne izlazimo iz kuće.

Svi koji imaju djecu, znaju da djeca ogladne na putu i uvijek prvo pitanje glasi: „Jesmo li ponijeli što za papati/jesti“. I neće vam tu pomoći ona da se jednostavno najedete ranije.

Zato vas upoznajem s jednim prijedlogom za sve vas „gladuše“. Saznajte kako iskoristiti ono što biste inače bacili i od toga napravite dječju igračku! Pretvorite mjesto svojega boravka u pravi avanturistički park. 3, 2, 1, spremni?

paintball-ljeto

Od materijala će vam trebati:

  • kartonski tuljac od papirnatih ručnika za ruke (prerezan popola)
  • salveta i/ili aluminijska folija
  • baloni (s ovim malo varamo, ali doista ga je uvijek dobro imati sa sobom, jer prazan zauzima malo mjesta, a s njime možete raditi doista svašta).

Nakon što ste prerezali kartonski tuljac popola, na svaku polovicu treba staviti nenapuhani balon. Njega je potrebno prije malo razrezati (odnosno napraviti otvor što većim), kako bi ga što lakše stavili preko jednog kraja tuljca. I to je to!

Vaša pucaljka iz kućne radinosti spremna je za avanturistički paintball.

Od zgužvanog papirnatog ručnika ili aluminijske folije možete napraviti municiju, koja prilikom ispucavanja neće nikoga ozlijediti. Još bolje ako su salvete u boji, jer imati ćete pravi paintball.

Ok, ok, s malom iznimkom u odnosu na stvarnu verziju. Jer neće biti mrlja od boje prilikom pogodaka (vjerujemo da vam to ne smeta). Ubacite municiju u tuljce tako da upadne u balon na drugom kraju tuljca, navucite slobodni kraj balona, naciljajte metu i pustite ga!

I kao ispaljene iz praćke, vaše će raznobojne kuglice letjeti ravno prema meti. Napomena: nakon završetka dječje igre, pokupite svoju papirnatu municiju kako bi je mogli iskoristiti za vašu iduću avanturu. Naravno, i okoliš želimo održati čistim i prekrasnim kakav jest 😉.

paintball-na-plazi

Ova igra za djecu, osim što nudi pregršt adrenalinske zabave, otkriva i zabavnu stranu fizike. Djeca mogu kroz vlastito iskustvo shvatiti osnove zakona gibanja, ali i što je to elastična sila te kako ona djeluje. Igra je također odlična za razvoj motorike i koncentracije. Možete je i izmijeniti, te gađati određene predmete koje ste poslagali (to mogu biti i bočice od vode, čaše, ili bilo što drugo što imate sa sobom, a može poslužiti kao meta).

Sada kada znate kako fizika može biti zabavna, prebacujemo lopticu na vas. Veselimo se svakoj novoj verziji adrenalinske zabave, kojoj vjerujte nam na riječ, teško mogu odoljeti i oni veliki!

A da sve ne ostane na riječima, škicnite malo i na našu malu ljetnu adrenalinsku avanturu!

Imamo još priča za tebe na našem blogu.

#Ostanidoma Uskrs- ideje za uskršnje aktivnosti za velike i male

#Ostanidoma, ovih dana čujemo više nego išta drugo. I dok ne izlaziti van pada posebno teško…

Jeste li znali-Zanimljivosti za djecu

Znaš li da je današnji dan itekako poseban? Jer 18.02. daleke 1979.  u najvećoj i najtoplijoj…