Ljetna aktivnost za djecu- Mali putni akvarij uspomena

Svi se uvijek rado sjećamo ljetovanja. Veselih zgoda i nezgoda tijekom tog bezbrižnog nam dijela godine. A pitamo li klince zbog čega tako vole ljeto, uz odmor od vrtića i škole te neizostavno brćkanje, na vrhu liste će se zasigurno naći i apsolutni „ljetni pobjednici“. Školjke i kamenčići, čiji broj fanova raste iz sezone u sezonu!

Pa za sve „školjkoljupce“ i „kamenoljupce“ pripremili smo pravu poslasticu! Ljetnu aktivnost za djecu kojom ćete malo začiniti boravak na plaži.

Može se iskoristiti da makar nakratko klince izvučete iz vode i privolite ih da sjednu u hlad. No, pun je pogodak i za one malo vjetrovitije dane kad nam kupanje ne izgleda baš privlačno. A ako sve tri opcije iskoristite odmah, dobivate i bonus! Uspomenu koju ćete uz uobičajene fotkice moći ponijeti kući 😊!

Eko akvarij ispunjen uspomenama kao ljetna aktivnost za djecu

Za sve male kreativce i sakupljače fora kamenčića i školjaka, slijedeća je igra pun pogodak. A radeći ono što vole, izraditi će i svoju uspomenu na ljetovanje. Dobitna kombinacija, zar ne? 😉

Za igru će vam trebati papirnati tanjur ili više njih. Flomasteri u raznim bojama te kamenčići i/ili školjkice s plaže i dvostrana ljepljiva traka.
To je sve! Ostalo prepustite umjetničkoj slobodi vašeg malog umjetnika.

Ponudite djetetu da izradi svoj mali eko akvarij i nacrta na papirnatom tanjuru dio morskog svijeta koji ga oduševljava. To mogu biti veće ili manje ribe, morske trave, podvodni dvorci itd.

Na dio koji bi trebao predstavljati dno akvarija, treba zalijepiti dvostranu ljepljivu traku. Na nje će zatim dijete jednostavnim pritiskom lijepiti kamenčiće s plaže i sitnije školjkice. One koje je sakupilo tijekom toga dana.

 

ljeto-igre-za-djecu-tanjur

To možete raditi i na samoj plaži, pričajući o tome koje sve životinje žive u moru i po čemu su posebne.

No, akvarij možete završiti i nakon povratka s plaže. Idealna aktivnost za djecu ako se morate posvetiti pripremi zajedničkog obroka ili samo trebate malo vremena za sebe.

Na kraju vaš mali umjetnik može ispisati svoje ime te broj godina. Ili ime mjesta i kalendarsku godinu, kako bi njegov pravi morski spomenar bio potpun. U tom zadatku možete mu pomoći vi.

tanjuri-igre-za-djecu

Pripremom papirnatoga eko akvarija, djeca će dodatno razvijati svoj kreativni potencijal. Također će vježbati finu motoriku koja je naročito bitna za hvat olovke.

Predloženu aktivnost za djecu možete iskoristiti i za učenje slova i brojki te vježbu njihovog pisanja (ako ćete navoditi autora, ili mjesto i datum izrade fora malog „akvarija“).

A kada završite s vašom ljetnom pustolovinom i zaželite se malo bijega od ljetnih žega i vrućina, navratite po još inpiracije u naš SmArt Ideas Lab i među našim SmArt radionicama za djecu pronađite poučnu zabavu po vašem ukusu!

Imamo još priča za tebe na našem blogu.

#Ostanidoma Uskrs- ideje za uskršnje aktivnosti za velike i male

#Ostanidoma, ovih dana čujemo više nego išta drugo. I dok ne izlaziti van pada posebno teško…

Jeste li znali-Zanimljivosti za djecu

Znaš li da je današnji dan itekako poseban? Jer 18.02. daleke 1979.  u najvećoj i najtoplijoj…