Frozen STEM radionice za djecu

Ideje za razvojne Frozen igre na SmArt način

 

Blagdani su nam pred vratima i svi s nestrpljenjem iščekujemo taj čarobni bijeli Božić. No, tko kaže da moramo čekati sa zimskim radostima?! Dobra vijest je da s uživancijom u bjelini snijega možemo započeti već danas!  Pritom ne moramo brinuti o promrzlim prstićima i celsijevim stupnjevima. Kako?

Prvo moramo malo zavrnuti rukave i baciti se na pripremu „home made“ snijega, kroz vlastite Frozen STEM radionice za djecu koje možemo raditi i kod kuće prema prijedlogu i receptu SmArt Ideas Lab-a.

 

Spremni za pripremu kućnog snijega?

Bez brige, za to ne trebaš biti masterchef! Za pripremu će ti biti dovoljna svega dva sastojka: soda bikarbona i regenerator za kosu ili pjena za brijanje.
A ukoliko ste ti i tvoje dijete pravi “snijegoljupci” i želite što veću količinu snijega, upotrijebite pakiranje od pola kilograma sode bikarbone. Neka dijete lagano dodaje drugi sastojak (pjenu ili regenerator) i „mijesi“ rukama dok se ne dobije čvrsta smjesa koja se ne lijepi. Odnosno dok se ne počne stvarati  pravi kućni snijeg. Jer pazi sad, napravljeni snijeg će se moći oblikovati rukama u što god poželiš! A osim što će na dodir hladiti baš poput pravog snijega, još će i fino mirisati. 😊

 

Frozen-STEM-radionice-za djecu-priprema-Frozen-snijega

 

Mi smo na našim SmArt radionicama za djecu odlučili dodatno unijeti i malo čarolije da bi dobili onaj Frozen efekt. Zato smo kao čarobni sastojak dodali i malo šljokica. A kakvo bi to  Snježno kraljevstvo bilo bez Else i Ane, Olafa, Kristofa i Svena…?
I ledenog Elsinog dvorca, naravno?
Zato smo se bacili na rađenje dvoraca od snijega i nezaobilaznih snjegovića.

 

Frozen STEM radionice za djecu- Frozen STEM razvojna igra

 

Snjegovića samnom gradi, daj dođi igraj se…

jer kroz igru se ne muči da se nešto novo nauči!

Osim što je ova aktivnost za djecu jako zabavna, ona predstavlja i izvrsnu senzomotoričku vježbu. U njoj mogu sudjelovati i djeca niže predškolske dobi (uz nadzor roditelja). Isto tako, ona predstavlja i odličnu razvojnu igru za djevojčice i dječake različitih uzrasta. Jer potiče njihovu kreativnost te ujedno pomaže i pri razvoju vještine koncentracije.

A osim dobre zabave, djeca će usput usvojiti osnovna znanja o svijetu koji ih okružuje! Ma biti će mali znanstvenici s obećavajućom karijerom. Jer će, radeći ovaj jednostavan pokus za djecu, iz prve ruke naučiti kako se mijenjaju svojstva tvari.  A kemiju će imati u malom prstu!😊

No, ova je dječja igra odlična i za male kreativce također! Pri tome si mali umjetnici mogu dati oduška. Hoće li se baciti na izradu omiljenih snjegovića, ledenih dvoraca ili pak likova iz svoje mašte, ovisi samo o njima. I njihovoj kreativnoj umjetničkoj slobodi, naravno! 😃

 

Spremni za svoje kućne Frozen STEM radionice za djecu?

Kako god i u kojem god obliku se odlučili igrati, zabava je zagarantirana. I jedno je sigurno!  Od ove će besplatne dječje igre tvoje će dijete imati višestruke koristi!  A sve to kroz kroz samo vaše kućne Frozen STEM radionice za djecu, prema receptu SmArt Ideas Laba!

Dakle, izlika više nema. Vrijeme je da se kao ekipica bacite na posao i kreirate svoju malu Frozen kućnu bajku za djecu na SmArt način!

Uostalom, izazivamo te da pokušaš odoljeti Aninom pozivu iz Snježnog kraljevstva: „Snjegovića samnom gradi, daj dođi igraj se…“

A kada završite s ledenom avanturom, možda nam se želite pridružite na jednoj od naših SmArt pustolovina na SmArt radionicama za djecu. Naša će vesela SmArt ekipica biti počašćena. A društvance bogatije za jednog novog SmArtića! 😊

Ukoliko se u Frozen avanturu ili druge maštovite pustolovine želiš upustiti s nama i postati dio naše ekipice SmArtića, ispuni kratki kviz i saznaj koje bi radionice bile idealne za tvoje dijete!

Ispuni kviz