Laku noć SmArtionica

Dragi naši roditelji koji zadnjih godina romantičnu večeru gledate samo na TV ekranu, doduše već na izmaku snaga, dok vaša djeca veselo skaču po krevetu sa 100% energije. Osmislili smo poučnu zabavu za vašu djecu koja će ih ušuškati pred san, a vama pružiti slobodno vrijeme za iskoristiti po vašem guštu.

 

KAKO?

Kroz  razne priče za djecu i aktivnosti, kojima će naša sobica ispunjena mekanim raznobojnim jastučićima i šarenom prigušenom rasvjetom nakratko „postati“ svemirskom raketom kojom ćemo se „otisnuti na putovanje“ do dalekih zviježđa i novih neistraženih planeta. A kad se vratimo, dojmove ćemo prepričavati uz „improviziranu logorsku vatricu“. Pogađate, naša će šarmantna sobica „postati“ omiljeno mjesto za kampiranje djece. Zamislite samo: noć, tišina, sjaj zvijezda i priče i legende o nastanku prekrasnih zviježđa koje smo „upravo obišli“…

No, nećemo stati na tome. Kad iz prve ruke znamo točan oblik dalekih nam  zviježđa, „zasukat ćemo rukave“ i napraviti svoje male verzije, koje ćemo moći ponijeti kući. Ma ima li bolje lampice od samo našeg komadića „Svemira“, koji će nam pred spavanje osvjetljavati sobu te izmamiti osmijeh na lice svakog djeteta? 🙂

Pričam ti priču …

A kakva bi to Laku noć SmArtionica bila bez prave priče za laku noć? Naravno da ćemo čitati i pričati razne dječje priče, no usput ćemo kreirati i neke nove! Jer zašto bi vuk svaki put nadmudrio crvenkapicu? Ili, zašto bi jadna Zlatokosa morala trpjeti da se neko penje po njenoj kosi kako bi je oslobodio? Pa to sigurno jako čupa! 🙂

E, zato će mali SmArtići uskočiti i svojim izumima, prijedlozima i nepredvidljivim raspletima malo zapapriti svim negativnim junacima koji su do sada zadovoljno trljali ruke.

Zabava za velike i male…

Jer dok se mi u večernjoj SmArtionici zabavljamo i kroz dosada neviđene pustolovine usvajamo neka nova znanja, vi ćete dragi roditelji moći iskoristiti to vrijeme za sebe i otići u kino, kazalište ili neku večericu. Ili jednostavno kod kuće guštati u svome omiljenome filmu ili knjizi!

 

Tijekom dvosatnog događanja za djecu, Laku noć SmArtionice, vaša djeca će:

  • Kroz vlastito iskustvo stjecati nova korisna znanja i vještine (kombinacijom raznih kreativnih i istraživačkih aktivnosti)
  • Razvijati samopouzdanje i graditi pozitivnu sliku o sebi, kroz zabavnu pustolovinu rješavanja izazova, ali i kroz preuzimanje uloge superjunaka
  • Razvijati mišljenje izvan okvira
  • Unaprjeđivati komunikacijske vještine
  • Raditi na unaprjeđenju predčitalačkih i čitalačkih vještina
  • Razvijati socijalne vještine kroz timski rad
  • Razvijati kreativnost i inovativnost…

… I sve to kroz igru i zabavu te pokoje novo prijateljstvo!

 

GDJE?

Laku noć SmArtionica odvijat će se u centru grada Zagreba, o čemu će prilikom najavljivanja događanja i prijave sudionika, biti stavljena obavijest na web stranici te na službenoj Facebook stranici SmArt Ideas Laba. Tamo će biti objavljeni i svi detalji događanja za djecu – Laku noć Smartionice.

 

KADA?

Laku noć SmArtionica odvijat će se petkom i subotom u večernjim satima. Našu pustolovinu započet ćemo u 20h, a završili je u 22h! Po potrebi se možemo družiti i nešto kasnije, što dogovaramo s vama, ovisno o iskazanom interesu.

 

Što je Laku noć SmArtionica?

Laku noć SmArtionica predstavlja zabavno-edukativno događanje za djecu različitih uzrasta (predviđeni dobni uzrast je 4+). Kroz aktivnosti i igre raznih tematika, koje uključuju različite dječje interese, djeca kroz avanture i pustolovine koje se u tu svrhu za njih kreiraju, imaju svoj mali osobni „vikend party“, ali i stječu neka nova znanja i vještine. Istodobno se roditeljima omogućuje da to vrijeme iskoriste za sebe, te se podsjete kako je to ići u kino subotom navečer ili izaći na neku finu večericu.

 

Cijena Laku noć SmArtionica, koja uključuje dvosatnu SmArt zabavu različitih tematika* (trajanje događanja: 2 h) iznosi 170 kn. Za drugo dijete cijena iznosi 150 kn. Predviđeni dobni uzrast djece je 4+.

* Sve ono što djeca izrade tijekom Laku noć SmArtionica, nosi se kući!


Druga SmArt rješenja za tvoje evente/događanja

SmArt zagrebačka dječja špica

Prijavi svog mališana na radionicu Laku noć SmArtionica.